“Kolay Namnamlar”: Ben Yaptıysam Herkes Yapar!

IMG_0852

Yemek yapmayı sevmiyorum. Mecbur muyum yahu? Her kadın mutfakta döktürmek zorunda mıdır? Vallahi ben yemek yaparak kaybedilen zamana acayip sinir oluyorum. İki dakikada ye ama en az 1 saat soğan sarımsak kokuları içinde uğraş dur. Bu yüzden benim için en kolay yapılan yemekler en makbulüdür. Hayır ağzımın tadına da düşkün olduğum için lezzetli de olmalı, pratiklik ve lezzet arıyoruz kısacaJ

Bu arada yemek yapımı konusunda bu kadar zaman avcısı olan ben, kek börek çörek konusunda hiiiiç üşenmiyorum. Seviyorum unu, seviyorum şekeri ne yapayımJ Yine de basitçe yapılan her unlu mamul bendendir:) diyorum ve size çok kolay bir elmalı tart tarifi gönderiyorum. Mis kokaarrrr:)

Elmalı tartı yediyseniz, altında kalın bir hamur kısmı, üzerinde de elmalı bir harç olur. Malzemeleri her ikisi için de ayrı yazıyorum.

Hamur için malzemeler:

1 su bardağı şeker (her bardak farklı olabilir, siz 200ml’den hesap edin)

2 yumurta

1 paket kabartma tozu

1 paket vanilya

125 gram tereyağı veya margarin (ben tereyağı ile yaptım)

1 çay bardağı sıvı yağ (Ayçiçek yağı koydum)

Un (sert bir hamur olmayacak, elinize yapışmayan yumuşakça bir kıvam)

Harç için

5 orta boy elma

1 çay bardağı toz şeker

1 tatlı kaşığı tarçın

Ceviz (ben koymadım ama genelde seviliyor, ince kırılmış olarak birkaç tane koyabilirsiniz)

 

Tarife göre bir şey yaparken madde madde olması hoşuma gidiyor, neredeydim diye bir paragrafı taramaktansa yapılışın sırayla anlatılmasını tercih ettiğim için öyle yazıyorum.

Yapılışı

Elmaları yıkayın, soyun, rendeleyin.

Bir tencereye aldığınız elma rendesinin içine toz şekeri koyup orta ateşte 20 dakika pişirin. Baştan sulu oluyor da 15 dakika sonra başında bekleyin dibine tutmasın.

Pişince içine tarçını koyun(istiyorsanız cevizi de şimdi koyabilirsiniz), güzelce karıştırın ve altını kapatın. Soğusun.

Geldik hamura!

Yumurta ve toz şekeri çırpın.

İçine tereyağı, sıvıyağ, vanilya, kabartma tozu sonra da kontrollü bir şekilde unu koyun. Kıvamı kaçırma dediimmm:)

Yoğurduğun hamurun, hep elma diyorlar ben inatla orta boy portakal diyeceğimmm, portakal kadar bir kısmını ayır. Bu kısmı sonra kullanacaksın.

Hamuru yuvarlak borcama yay. İstersen beşgen olsun, zevk size kalmış ben daire seçtim.

Hamurun üzerine elmalı harcı yay.

Şimdi ayırdığımız portakal büyüklüğündeki hamura geldik. Resimde göreceğin üzere harcın üzerinde ince çubuklar var. Bunlardan yapmak istersen ceviz büyüklüğünde kopardığın hamuru elinde ip gibi yap ve sırayla üzerine diz. Artık bunu da anlatmıyorum, resme bakınca nasıl olduğu görülüyor.

Fırını klasik önceden ısıt, 180 derece.

Pişince biraz dinlensin, yarım saat yeter. Sonra pudra şekeri dök.

Ye gitsin:)

Not: Havaya girme, her zaman daha iyi yapanlar çıkıyor:)

Bir sonraki kolay namnamlar köşemizde dünyanın en kolay ama çok lezzetli tavuklu bir tarifi vericiiimmm. Yapımı 5 dakika bu tarif yeni evlenen hanımların misafir ağırlama kabusuna son verecek iddialıyım:)

Sevgilerimle.

 

 

Leave A Reply

Navigate