Üç çocuktan birinin geniz eti alınıyor ne işse! Biz es geçer miyiz, biz de aldırdık. Ama yaptığımız en doğru şeydi gerçekten. 3-4 yaşlarından itibaren Tanem için yazılan reçetelerden kitap yaparım vallahi. Hele içtiği antibiyotiklerL Zavallı çocuk ayda en az iki kere antibiyotik alarak devirdi bu yaşlarını. Çocuk doktorumuz önce çeşitli aşılar denedi, bağışıklık sistemini güçlendirici ne varsa denedik aslında, keçiboynuzu pekmezi gibi doğal ürünler de verdik olmadı. Sonunda doktorumuz bizi kulak burun boğaz bölümüne yönlendirdi.
Doktora gittiğimizde her iki kulağında da ciddi duyma kaybı olduğunu öğrendik. İşin kötüsü bu işi çözmezsek sonunda duyma kaybı kalıcı da olabiliyormuş. Çocuklarda östaki borusu büyüklere göre yatay olduğu için bir de geniz eti büyümüşse biriken sıvı otomatik kulağa akıyor ve orada birikme yapıyormuş. Yani biz aslında ne kadar antibiyotiklerle kurutmaya çalışsak da bozuk bir mekanizmaya karşı gelmeye çalışıyormuşuz. Oradaki geniz eti alınıp kulaktaki sıvı boşaltıldığında hayata yeniden başladık. Bazı durumlarda tüp de takılıyormuş ama bizde gerekli olmadı.
Ameliyat sonrası hemen bir mucize beklememek gerektiğini doktor baştan söyledi. Gerçekten de üst üste birkaç kere daha antibiyotiklik olduk ama ameliyattan 8 ay kadar sonra işler değişti ve bizim için bir mucize ama yaklaşık 10 aydır kulak ile ilgili hiçbir problemimiz olmadı.
Genel geçer birkaç tavsiye:
Çocuğunuzda duyma kaybı olup olmadığına dikkat edin. Biz TV seyrederken sesi çok açmasından ve fısıltıları duymayışından şüphe etmiştik.
Her ay birkaç kere kulak enfeksiyonu oluyorsa doktorunuzla istişarede bulunun.
Doktorunuzla çok sıkı bir iletişimde olun ve gerçekten sizi bilgiyle besleyen bir doktor tercih edin.
Araştırmacı olun.
Sevgilerimle,